Alec Benjamin Spreekt in de Betekenis van ‘Jezus in L. A. & Werken aan het Volgende Album: ‘ik Heb Nog Meer te Zeggen’

8/14/2019

door

Keith Caulfield
,
Katie Atkinson

Julian Burgueno
Alec Benjamin

Benjamin ook gesprekken met de Pop Shop Podcast over hoe John Mayer speelde een rol in de release van “Jezus in L. A.”

Het is het jaar van de doorbraak voor Alec Benjamin.

De singer-songwriter scoorde zijn eerste Billboard Hot 100 raakte eerder in 2019 met zijn single “Laat Me Langzaam naar Beneden,” die zich heeft opgehoopt bijna 300 miljoen on demand streams in de VS, volgens Nielsen Music. De 25-jarige zag toen zijn album Verteld voor U — zijn debuut voor Atlantic Records — hit in de Billboard 200 chart. Zo ver, de set heeft verdiend een kwart miljoen equivalent album eenheden in de VS

Momenteel Benjamin is bezig met het promoten van zijn nieuwe single, ‘ Jezus in L. A.,” dat is een voorproefje van zijn komende nieuwe album, dat kon oppervlak in het begin van 2020.

Als het blijkt, Benjamin vriend, collega singer-songwriter John Mayer, een rol gespeeld in het helpen van Benjamin besluiten om “Jezus.”

“Ik stuur hem mijn nieuwe songs,” Benjamin vertelt de Billboard Pop Shop Podcast (luister naar zijn interview hieronder). “Als ik een nieuwe song… Hij is eigenlijk degene die beslist de liedjes die gaan op mijn album. Ik bedoel, weet je, dat is niet waar. Als Atlantische luistert naar dit, ze gaat graag… [lacht]. Ik ben echt geluk te hebben een geweldig team van mensen. Maar, ik zou zeggen dat hij aan het team, gewoon omdat ik stuur hem de liedjes, en als hij het wil, ga ik, ‘nee, deze komt op de [record].’ En één van de redenen waarom ik ‘Jezus’ in L. A.’ was, want hij was als, ‘ik hou van dit lied.'”

“Hij is de reden waarom ik begonnen met het spelen van muziek,” Benjamin zegt Mayer. “Hij is de beste.”

Als voor de song zelf, Benjamin zegt de tune “over een paar van de dingen” en — ondanks zijn titel — “niet alleen over L. A.”

“Twee verhalen soort kwamen samen,” zegt hij. “Zonder al te veel onthullen — want het is niet mijn verhaal te onthullen — ik weet dat iemand die dicht bij me, die het moeilijk had met een aantal dingen. Ze hadden zoiets van: ‘Oh man, weet je, je bent niet van plan om te vinden wat u zoekt in de clubs of wat dan ook…’ en ik was als, ‘Oh, dat is waar,’ dus in eerste instantie dat het ging een beetje over dat. En toen dacht ik, ‘Nou, hoe werkt dat op mij van toepassing?’

“Toen ik opgroeide in Arizona, zou ik altijd wilde komen naar Californië. En ik had altijd het gevoel… ik was aan de buitenkant. En ik was als, ‘op Een dag, ik ga naar L. A. en ik ben van plan om een echt grote sterren. Je wacht en zie!’ Weet je wat ik bedoel? [Lacht] En ik kwam hier uit en dat is precies het tegenovergestelde van wat er is gebeurd. [Lacht] En ook nu nog, ook al ben ik beginnen om eindelijk mijn muziek die er zijn, en het voelt alsof ik op zijn minst wel een beetje in het spel… ik besefte dat ik door al deze dingen, het een ding dat maakt me gelukkig is het net als thuis met mijn gezin, en ik had de hele tijd.

“Zo [het lied is] niet alleen over L. A.; het kan overal zijn waar je het gevoel, ‘Oh als ik dit’ of ‘als ik dat.’ Het is niet over.”

Wanneer het gesprek over aan Benjamin ‘ s songwriting proces, zegt hij dat hij schrijft “een veel door mijzelf,” maar hij heeft wel een “paar van de mensen die hij echt geniet van het schrijven.

“Ik denk dat de lyrische kant van de dingen altijd van mij komt 100%. Misschien een paar teksten hier en daar waar iemand is zoals ‘Oh misschien moet je rijm in plaats van…’, Maar het idee van het nummer van mij komt, en melodisch het heeft vooral te komen van mij ook…

“Ik bedoel, ik doe heel veel van [schrijven] sessies, dus ik zal proberen te schrijven met een heleboel mensen, maar dat is de juiste persoon te vinden die ik kan blijven schrijven in de toekomst.”

Over het onderwerp van het werken met schrijvers in een sessie die hij kan alleen vergadering voor de eerste keer, Benjamin grappen: “Niet veel mensen zijn echt bereid om een nummer te schrijven over ‘Jezus in L. A.’

“Je loopt in een sessie, en [zeggen], ‘ik heb een geweldig idee, jongens. Dit hele lied gaat over het proberen om te vinden wat u zoekt niet vinden. Het zal worden gehouden in de vorm van een gesprek met de duivel, en het koor heeft om “Jezus in L. A.” Laten we dat.’ En iedereen is de kamer, ‘sorry, wat?’ [Lacht] Maar de L. A. manier van zeggen dat is [in een afwijzend nasale toon], ‘Dat klinkt niet als een hit.’ [Lacht]”

Voor Benjamin ‘ s aankomende album, zegt hij, “Het is nog niet klaar. Ik heb nog meer te zeggen. … Hopelijk zal ik klaar zijn om in januari of februari.” Misschien Mayer pop-up op het album? “Weet je, ik hoop het, ik hoop het. Ik blijf hem vragen,” lacht hij.

Een andere muzikant die kan factor in het volgende album is Charlie Puth, die onlangs vloeiden over Benjamin op sociale media.

Benjamin zegt, “Hij is één van de meest geweldige muzikanten heb ik ooit in de kamer met… ik denk dat meer en meer mensen beginnen om dit uit te vinden over Charlie, maar de manier waarop onze hersenen werken, is krankzinnig. … Hij is zo goed. Het is mind-blowing.” (Op het moment van de Pop Shop interview, er waren discussies van Benjamin en Puth eventueel schrijven samen een nummer.)

Naast het interview met Benjamin, de Pop Shop team bespreekt Drake ’s negende Nummer 1-album in de Billboard 200 chart (met Care Package) en Ariana Grande’ s nieuwste top 10 van de single op de Hot 100, “Vriend,” met het Sociaal Huis.

De Billboard Pop Shop Podcast is uw one-stop-shop voor alles wat met pop op de Billboard ‘ s weekly charts. U kunt altijd rekenen op een levendige discussie over de nieuwste pop nieuws, leuke grafiek statistieken en verhalen, nieuwe muziek en een gast interviews met muzikanten en mensen uit de wereld van de pop. Casual pop fans en grafiek junkies kunnen horen Billboard ‘ s senior director van grafieken Keith Caulfield en adjunct-hoofdredacteur, digitale Katie Atkinson elke week op de podcast, die kunnen worden gestreamd op Billboard.com of gedownload in de Apple-Podcasts, of uw favoriete podcast-provider. (Klik hier om te luisteren naar de vorige editie van de show op Billboard.com.)