‘De Mandalorian’ Componist Ludwig Goransson Hoe Zijn Score Geeft de Titel Teken een Gezicht [Interview]

‘De Mandalorian’ Componist Ludwig Goransson Hoe Zijn Score Geeft de Titel Teken een Gezicht [Interview]

De Mandalorian klinkt anders dan alle andere Star Wars – film of show die we al eerder gezien hebben. Weg is de klassieke John Williams score en de meer traditionele scores van Michael Giacchino en John Powell. De Jon Favreau-gemaakt-serie omvat de westerse invloeden in de soundscape, met een aantal industriële geluiden gemengd in voor een goede maatregel.

Oscar-winnaar Ludwig Goransson de scores van De Mandalorian. In de laatste 10 jaar, Goransson heeft nogal een naam voor zichzelf het scoren van grote films als Creed, Creed II, de Zwarte Panter, Venom en de komende Christopher Nolan film Principe. Goransson is ook een onderdeel van Donald Glover ‘ s Childish Gambino.

Goransson sprak met /Film over zijn werk op De Mandalorian na twee van de afleveringen uitgezonden op Disney+. Nieuwe afleveringen van De Mandalorian premiere vrijdag op Disney+.

Bent u nog scoren toekomstige afleveringen van De Mandalorian als we spreken?

Ik ben er klaar mee. Ik kan ontspannen en te praten met je nu.

Is er een westerse invloed op de Mandalorian score?

Ja, absoluut. Het is één van de eerste gesprekken die ik had met Jon was met de vraag wat zijn inspiratie was. Hij noemde samurai films en westerns. Dus mijn taak is wat je ziet visueel of verhaal proberen te verbeelden, dat in de muziek.

Betekent dat klassieke western scores als Morricone en Elmer Bernstein?

Ik denk dat iets dat werkelijk interessant is, geïnspireerd door enkele van de geweldige film componisten als John Williams en Morricone is dat iets Morricone was zo groot is dat het een muziek producent. Enkele van de meest iconische west-scores, het was gewoon het nemen van een geluid, het spelen van een noot, maakt het zo bijzonder dus de eerste keer dat je het hoort is het verbrand in je hersenen voor de rest van je leven. Ik denk dat dat iets was ik zeer geïnspireerd door mijn hele carrière, hoe kun je een geluid en het super onderscheidend.

Een John Williams invloed kruipen?

Ja, absoluut. Iets dat erg belangrijk voor mij was een van de belangrijke dingen die ik deed toen ik aan het schrijven was de score, was ik proberen om terug te gaan naar de gevoelens en emoties toen ik hoorde dat Star Wars voor de eerste keer. Ik denk dat wat ik me herinner was het horen van de muziek en hoe het overgebracht mij. Het voelde alsof ik in de ruimte. Ik voelde me alsof ik op een andere planeet het horen van deze muziek voor het eerst. Voor mij, het is net als hoe kan ik de ziel van dat en het vastleggen van die emoties met mijn muziek? Dat is wat ik deed de hele tijd.

Maar het klinkt anders dan alle Star Wars muziek die we ooit hebben gehoord.

Koel.

Was dat ook het doel, om de emoties die u beschrijft, maar niet John Williams?

Bedoel je niet met behulp van zijn thema ‘ s?

Goed, doet zijn thema ooit verschijnen in De Mandalorian?

Ik kan je geen spoilers, maar ik heb veel van het onderzoek. Voor mij, ik was altijd geïntrigeerd door wat John Williams denken aan de tijd, ’75, ’76? Wat was de muziek die hij luisterde naar? Wat waren enkele van de andere scores hij deed op het moment? Hoe deed hij het gebruik van moderne elementen in zijn muziek, als producer integreren van moderne technologie in zijn muziek? Voor mij was dat iets wat ik erg door gefascineerd. Ik denk ook, misschien hoor je het hopelijk in mijn muziek, John Williams en ik heb een vrij uitgebreide jazz achtergrond. Ik gebruik dit soort van harmonieën en akkoorden in mijn muziek. En het was ook heel belangrijk voor mij, ook van het orkest in elke aflevering. Ik nam het met een orkest in L. A. te echt eer de erfenis van Star Wars, deze orkestrale geluid, maar ik wilde om het te gebruiken op een manier die je nog niet eerder had gehoord.

Hoeveel instrumenten heb je in je orkest?

Ik werk met een 70-koppig orkest, een volledig symfonisch orkest. Het bestaat ook uit tech, moderne productie-en de tech element, met behulp van moderne synthesizers en moderne productie. En dan is er nog een ander element dat bestaat uit organische instrumenten zoals recorders, piano, gitaren. Er zijn dus een heleboel instrumenten in de score.

Dus misschien meer dan 100 instrumenten?

Ik kan niet een nummer, maar er is een heleboel instrumenten.

Heb je geschreven thema ‘ s voor elke karakter die steeds terugkomen?

Ja, dus je hebt waarschijnlijk gehoord van de Mandalorian thema spelen een paar keer. Dat is gewoon een thema. Er zijn verschillende delen van zijn thema. Er zijn fluiten. Het ding dat je hoorde de eerste keer dat je hem ziet, dat komt terug in de show een paar keer. Dan is er een ander thema reizen en dan is er een thema voor de Mandalorians. Er is de vier opmerking motief. Er is ook een thema voor de Razor Crest. Ja, er zijn veel thema ‘ s gaande is.

Is er een thema voor de Baby Yoda?

Nu, er is een thema voor Baby Yoda, maar je hebt nog niets gehoord nog.

Zijn de titels hetzelfde elke week?

Ik kan niet geven u alle spoilers, maar voor de eerste drie afleveringen zijn ze hetzelfde.

Was dat een groot stuk te schrijven voor De Mandalorian?

Dus het einde van de titels was een soort van de eerste dingen die ik schreef voor de show voordat ik zag zelfs beelden. Alleen door het lezen van het script en door het zien van het kunstwerk een jaar geleden toen ik voor het eerst een ontmoeting met Jon, ik begon te schrijven. Ik ging terug naar mijn studio en sloot me af voor een maand, en zei: ik wil een stap weg van de computer, want ik wilde een soort van verbinding met mijn innerlijke kind. Ik wilde alleen maar spelen instrumenten zelf. Ik kocht deze recorders en ik begon te improviseren. Elk instrument leidde me naar een ander instrument, dus ik begin met blokfluiten, maakte ik die melodie die je hoort in De Mandalorian. En toen ging ik op de drums, op de piano, de gitaar dus heb ik vijf nummers. Het eerste nummer dat ik heb is wat in principe eindigde op het einde van de titels. Ik heb net opnieuw georkestreerd het een beetje.

Wanneer het niet om te scoren net zo belangrijk als toen te scoren?

Absoluut. Dat was denk ik één van de beste dingen over het Star Wars was het spotten wanneer u bepalen wanneer de muziek komt en wanneer komt het uit? Dat is een discussie die Dave Filoni, hij kent Star Wars zo goed, en ook Jon, dat was altijd een belangrijke discussie die wij hadden over waar de muziek moet komen en waar het niet mag komen en waar te laten ademhalen en tot de pauzes. Iets dat anders is aan deze show dan alle andere Star Wars laat zien is dat de hoofdpersoon heeft een helm op. Zo zie je geen gezichtsuitdrukkingen. Dus wat de muziek nodig heeft om te doen is om te onthullen wat het personage in de show. De muziek is in principe het karakter van de expressie van het gezicht.

Kunt u spelen met die spotten anders op een streaming-serie dan u misschien voor een film?

Ik scoorde dit meer zoals ik zou de score van een film. Er thema ’s die zich ontwikkelen en meer formaat thema’ s, dat soort dingen.

Was de muziek van een soortgelijk proces aan Black Panther of Credo?

Nee. Voor deze show, ik probeer te verbinden alle actie scènes voor deze vinden plaats in verschillende omgevingen en het betrekken van verschillende personages de hele tijd. Verschillende personages hebben hun eigen geluiden en verschillende omgevingen hebben hun eigen geluiden. Dus ik had echt op maat na wat er gaande was in de verhaallijn en in de foto visueel. Ook, ik wilde het gevoel alsof je in een andere wereld, op een andere planeet. Dus moest ik een beetje denken anders.

U noemde reflecteren op hoe het voelde om te horen John Williams’ score als een kind. Heb je dezelfde taak met Bill Conti ‘ s iconische scores wanneer u een taak had op Creed?

De Rocky films zijn misschien niet zo indruk te maken op mij, als het Star Wars – muziek was. Ik denk dat in het algemeen, als u ergens mee bezig bent, zowel Star Wars en de Geloofsbelijdeniss, beide kunnen zij de meest iconische thema muziek die mensen weten. Ik denk dat wanneer je te maken hebt met muziek, dat is zo bekend, je soort van terug te gaan en na te denken over oke, wat is het dat maakt dat mensen zich zo veel? Hoe was het toen je zag dat Star Wars voor de eerste keer en het horen van de muziek? Wat was ik reageren? Hoe kan ik opnieuw dat gevoel?

Zijn jullie begonnen je werk op Principe toch?

Ja, ik ben begonnen met werken. Ik ben zeer enthousiast. Kan ik helaas niet laten zien of meer informatie, maar ik ben super enthousiast.

Nee, wij willen geen spoilers maar hoe werkt Christopher Nolan werken met componisten?

We werken heel nauw samen. Hij is dus een samenspel. Daarnaast beginnen We vroeg en het krijgen van ideeën heen en weer. Het is gewoon een genot om mee te werken met iemand die zo geïnvesteerd in de muziek.

Hij werkt meestal met Hans Zimmer. Hoe heeft u de haak met Nolan?

Ik kreeg een telefoontje en hij wilde ontmoeten.

Naast John Williams, opgroeien die de film componisten die gemaakt denk je dat je wilde gaan in dit bedrijf?

Het was John Williams. Het was Danny Elfman, met name de score voor Edward Scissorhands had een grote invloed op mij. Ik herinner me een van de meer moderne scores luisterde ik in de middelbare school was het Michael Andrews score voor Me and you and Everyone We Know. Dat was de eerste keer dat ik het hoorde moderne synthesizers en productie in een score. Ik luisterde er over en weer. Maar John Williams en Danny Elfman waren mijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Heb je naar school gaat voor de muziek?

Ja, mijn hele leven heb ik naar school ging voor de muziek. In de lagere school, ging ik naar een muziek school voor basisonderwijs, dus we hadden koor elke dag. Ik had een bandje en we speelden elke dag. In de middelbare school ging ik naar de muziek van high school in Zweden. Het was eigenlijk Star Wars muziek dat me in de klassieke muziek op de middelbare school. Het opende de deuren om mij naar klassieke muziek en ik was geobsedeerd door De Planeten. Dat leidde me naar het dieper in de klassieke muziek en ik kreeg ook in de jazz. Na de middelbare school ging ik naar de Royal College of Music in Stockholm studeren jazz-improvisatie voor drie jaar. Uiteindelijk heb ik verhuizen naar Los Angeles, waar ik studeerde scoren voor grad school voor een jaar bij het USC.

Welke instrumenten speel je?

Mijn belangrijkste instrument dat ik studeerde op de universiteit was de gitaar. Ik speel ook piano.

Speel je muziek optredens buiten te scoren?

Ja, op school speelde ik in Zweden met mijn band. Ik had een droom. Ik was een muzikant en ik was aan het dromen over het spelen van grote podia, touring, maar toen ik vertrok naar de verenigde Staten heb ik een soort van leg dat op de kant en op slechts gericht op het zijn van een filmcomponist. Maar toen een paar jaar later ontmoette ik Donald Glover en ik begonnen met het produceren en schrijven van muziek met hem voor Childish Gambino. Uiteindelijk heb ik met het zetten van een band samen en we hebben nu drie albums uitgebracht. We eindigden het verkennen van de hele wereld samen, kopte Coachella en diverse andere festivals. Dus ik was er met gitaar spelen.

Bent u nog deel uit van Childish Gambino?

Ja, ze zijn niet touren nu, maar ik ben nog volop bezig met Donald Glover op muziek.