‘De Vuurtoren’ Regisseur Robert Eggers op de Verschrikkingen van New England en het Publiek Toestemming te Lachen [Interview]

‘De Vuurtoren’ Regisseur Robert Eggers op de Verschrikkingen van New England en het Publiek Toestemming te Lachen [Interview]

Met De Vuurtoren, directeur Robert Eggers heeft een van de beste en gekste, films van 2019. Zijn follow-up van De Heks is een verhaal van bovennatuurlijke New England horror, een duizelingwekkende afdaling in paranoia en losbandigheid, en een smerige comedy over hoe het is om te delen in een kleine ruimte met de huisgenoot uit de hel. Je hebt nooit iets gezien een heel leuk en eerlijk gezegd, je hebt waarschijnlijk niet op voorbereid.

Ik was in staat om te spreken met Eggers op de telefoon voor een te korte interview, waar we besproken zijn New England wortels, de leiding van de film intense optredens, en ja, knutselen scheet grappen.

Pardon de anekdote, maar ik ben opgegroeid met een moeder uit Boston, en haar boekenkasten vol waren van spookverhalen en grote verhalen en legendes van New England. Dus ik ben opgegroeid met een visie van New England wordt een plek waar alles is angstaanjagend. Na De Heks en De Vuurtoren en je wordt geboren in New Hampshire, ik stel u voor, u ook een belang hebben in de donkere hoeken van New England. Waarom is dat voor jou?

(lacht) Er zijn tal van mensen die zijn opgegroeid in New England die geïnteresseerd zijn in de Red Sox en de Bruins en kijk naar de vuurtorens aan de kust van Maine romantisch en heel normaal. Maar als je een beetje geïnteresseerd in de donkere kant van het leven, het is onmogelijk om niet te worden beïnvloed door de New England omgeving. Mijn opa woonde in een huis uit 1740. Ik ben opgegroeid in een mortuarium huis, omringd door een gigantische witte dennen, en ik was er zeker van dat ik, toen ik tromping rond in de bossen verleden willekeurige familie kerkhoven, dat is historisch zo gegroeid en afbrokkelende stenen muren, die aan de grenzen van de vroegere generaties uit het verleden, die er waren geesten van Puriteinen en heksen en weerwolven in het bos achter mijn huis. Het is een tastbaar gevoel, en elke keer dat ik aan het doen ben druk in New England, mensen komen naar me toe en beschrijven met soortgelijke gevoelens als ze waren opgroeiende kinderen er.

Dus veel van mijn favoriete horror genre en schrijvers uit New England – Stephen King, H. P. Lovecraft – op welk punt heb je je realiseert er was een hele genre van de vreemdheid, horror, science fiction, fantasie, die voortkwamen uit deze regio van de Verenigde Staten? Wat denk je dat het anders maakt dan het Zuiden, die heeft zijn eigen unieke geest verhalen en grote verhalen?

Goed, de Anglo-Protestantse cultuur die over gebracht op de Mayflower geeft een bepaalde vorm van soberheid naar New England folklore en New England horror. Southern gothic is iets heel anders, veel meer romantisch. Ik denk dat de romantiek is wat anders. Poe liep de grens tussen beide zaken hebben tijd doorgebracht in het Zuiden en het Noorden en zijn gegaan naar een kostschool in Engeland. Hij krijgt te verwerken, en alles. Maar ja, als je ziet Lovecraft geworden om op te hangen, wat je echt zien hoe dat New England cultuur kan onderdrukken mensen en zet ze in echte maniakken.

Het kostte me een paar minuten om te beseffen hoe grappig De Vuurtoren is en dat het OK was om te lachen. Een vriend van mij had een compliment dat De Vuurtoren voelt als Kubrick probeert te maken Step Brothers, dus op welk moment heb je je realiseert dat dit een komedie? Omdat De Heks, waar ik van hou, is helemaal niet grappig, dus ik verwachtte iets dergelijks. Wanneer heb je je realiseert, “Oh, deze film is grappig”?

Ik wilde het grappige van in het begin. De Heks neemt zichzelf erg serieus, inderdaad. Het is humorloos, afgezien van een paar momenten met de tweeling. Ik eerlijk gezegd niet dat het zou werken zonder dat wordt dus zelf ernstig. Maar er is iets over dat voelt een beetje film school-y voor mij, in dat ernst. Ik voelde me als ik was van plan om te verkennen van ellende weer, ik wilde in staat zijn om te lachen om de ellende ook. Dus het was heel vroeg, toen ik was het maken van aantekeningen en schetsen van dingen, voordat ik aan het schrijven was het samen met mijn broer, dat ik zat te denken over winderigheid making sense in deze strakke, claustrofobische wereld van de twee mannen die in een gigantische fallus. En toen realiseerde ik me, OK, de eerste scheet in de film is de eerste scheet grap in de film.

Ik denk dat iedereen die ooit een slechte huisgenoot kan betrekking hebben op deze. Ik heb nooit geleefd in een vuurtoren, maar ik heb mijn deel van de echt slechte huisgenoten.

Absoluut. Werken in de droesem van de New Yorkse indie-film scene, ik had zeker een deel close quarters met winderig co-werknemers.

Pattinson en Dafoe kijken super in deze film. Hoeveel van die performance en hoeveel van die locatie?

Het is allemaal locatie. Ik bedoel, Willem Dafoe zegt dat je niet kan handelen een rode neus. Natuurlijk, in deze film kan je niet zien, een rode neus, een van beide. (lacht) Maar je hoeft niet op te treden, maar als je – spoiler alert – eigenlijk levend begraven worden. Je hoeft niet te handelen als je in de gale force wind in de stromende regen en het is net boven het vriespunt op een rots in de Atlantische Oceaan. Je hoeft niet te handelen van dat spul.

Een ding wat ik echt graag over de film beslissingen die u hier maakt, is dat toen ik voor het eerst zag beelden van het, ik was als, “Oh, hij schiet als een film van de jaren 1930. Dat is een koele esthetische keuze.” Maar als je het ziet, des te smaller frame en het bedrag van de close-ups die u gebruikt echt benadrukken de claustrofobie en hoeveel deze twee hebben geen persoonlijke ruimte dan ook. Als een bestuurder, hoe doe je kaart te maken van deze esthetische keuzes die niet alleen geven de film een unieke uitstraling en gevoel, maar ook zet je echt in de schoenen van je personages?

Het instinctieve. Zeker, het komt uit de studie van andere filmmakers en het kijken naar een ton van films en proberen te begrijpen wat werkt en wat niet werkt, wat zet je op, wat je opwindt, wat je inspireert. Hoe voelt u zich? Hoe krijg je inzicht in de perspectieven van het karakter door te kijken naar deze andere films? Maar Jarin Blaschke, de DP, en ik maken onze keuzes die te maken hebben met die onze hoofdpersoon is, en wiens perspectief de scène wordt verteld aan de hand. Bijna elk moment in deze film, we ervaren het door Rob ‘ s ogen. Ook dat is subjectief van lid van het publiek tot lid van het publiek, ik denk niet dat ze het gaat altijd om iets door Rob ‘ s ogen. Na de twee schot van hen op zoek naar de camera en Willem wandelingen in het huis, we zijn in feite met Rob voor de rest van de film, afgezien van een paar momenten. Dus op dat punt, als je een wide shot in de film, het is omdat Rob ervaart de grootsheid van het landschap of de kracht van de natuur of wat dan ook. Het hoeft niet om te zetten in verteller modus noodzakelijk. Zal het publiek ziet graag dat? Ik weet het niet. Maar altijd als we beslissen om een snede te maken van het ene shot naar het andere, dat gebaseerd is op waar we met Rob. Dat betekent in de foto ‘ s die Jarin en ik ontwerp en de werken, die ik doe met Louise Ford, de editor. Het komt allemaal van hoe Rob het ervaren van dingen.

Ik ben blij dat je vermeld dat, omdat mijn favoriete shot in de film is Willem Dafoe vloeken Robert Pattinson en draaien en staarde recht in de camera, en als ik het me goed herinner, het is een meestal lange, ononderbroken nemen dat escaleert met zijn prestaties. Ik wil weten wat de oorsprong van die toespraak en die foto, want weken later ben ik nog steeds over na te denken.

Dank u. Ja, ik zal zeggen dat je het zegt is meestal gebroken, en het ding is, dat de hele zaak vanaf het begin tot het einde is nog een nemen van Willem. We moesten breken, want we nodig om te zien Rob ’s reactie, want zoals ik al zei, de film van Rob’ s perspectief. Maar als we weggelaten die foto ‘ s van Rob, Dafoe – zelfs als het is – voor meer dan twee minuten, niet knipperen. De ononderbroken versie, die hij nooit, ooit, ooit knipperde met zijn ogen. (lacht) De dialoog voor deze film zwaar werd onderzocht, behalve voor dat soort van faux-Shakespeare, faux-Miltonian spullen, want van De Heks en enkele andere dingen die ik heb geschreven, heb ik gewoon het soort dat nu doen. Maar het was geïnspireerd door Achab, de meer romantische taal in Moby Dick. Het was ook geïnspireerd door, ik zag een niet bijzonder goed podium productie van Gehucht als ik was vroeg in het schrijfproces op deze film, waar het enige ding dat me opviel aan die prestatie was de acteur die de rol van de spelleider van de spelers die in Elsinore, de spelleider was ongelooflijk. Shakespeare heeft een speech over Hecuba dat is geschreven in een soort van lompe, ouderwetse stijl voor de dagen van Shakespeare. De acteur die de rol van de speler net heeft gedood die toespraak. Je hebt echt mijn foto Priam en Hecuba en alles zo duidelijk wanneer hij gaf dit echt ouderwets, onhandig spraak. En ik dacht: “OK, we moeten een zee spreuk die iets zou moeten doen als dat.”