Een Jaar Uitgeschakeld Kritiek: Wat is Het Leuk om te Schrijven Over de Films, Wanneer Je een Handicap Hebt

Een Jaar Uitgeschakeld Kritiek: Wat is Het Leuk om te Schrijven Over de Films, Wanneer Je een Handicap Hebt

Eerder dit jaar maakte ik de levensveranderende beslissing om te verhuizen van mijn slaperige woonplaats van Sacramento en eindelijk live in Los Angeles. Gehandicapt zijn is altijd een uitdaging geweest die ik heb genavigeerd door mijn leven en mijn veronderstelling was dat de verhuizing naar Los Angeles zou weinig verschil. Maar in de bijna 12 maanden die ik heb gewoond en gewerkt in de film kritiek hier is het opende mijn ogen om niet alleen het hoe zien anderen handicap in de entertainment industrie, maar hoe ik mezelf zie. En ik heb het niet over uitgeschakeld weergave op het scherm, dat is een probleem omdat beweging foto ‘ s werden gemaakt. Ik heb het over de grenzen van iemand die wil worden in deze industrie of het nu gaat om een performer, filmmaker of, ja, een filmcriticus.

Ik krijg vaak e-mails van mensen met een beperking die willen invoeren film kritiek, vragen hoe het met ze kunnen krijgen in, en ze zijn niet noodzakelijkerwijs de vraag hoe een baan te krijgen. Ze zijn specifiek op de vraag hoe om te navigeren in het landschap met een handicap. Mijn reacties zijn positief, maar realistisch. Dit stuk alleen raakt aan een paar dingen specifiek voor mijn situatie en locatie, maar ze spreken tot grotere problemen met betrekking tot hoe we omgaan met de handicap in de wereld. Navigeren in de wereld van de filmkritiek met een handicap verlaat me af te vragen of waarheidsgetrouwe weergave voor mensen met een handicap achter de camera kan worden bereikt.

Bereikbaarheid

Ik heb gesproken op vele gelegenheden over de noodzaak voor een betere toegankelijkheid voor evenementen zoals festivals en dat blijft een probleem dat wordt steeds bredere erkenning. De Turner Classic Movies Film Festival blijft de gouden standaard op het gebied van gastvrije uitgeschakeld critici, opening tot dialoog en proberen hun uiterste best om ervoor te wijzigingen tijdens het evenement is het echt om gaat. Dit jaar was ik voor de rode loper, ze daadwerkelijk verwijderd hekwerk dat verboden is mij uit het zien van de gebeurtenis die me zo vrij als mijn collega ‘ s. Dat kleine probleem – iets wat het festival planners niet bewust – is toegestaan voor een discussie over de inherente manieren organisatoren onbewust vergeten handicap. Praten SXSW werknemers na de problemen die ik had betrekking op de skyline van dit jaar hebben ook leverde meer kansen in het onderwijs, zowel voor hen als voor mij, dat ik hoop te gebruiken in 2020.

Het probleem vooral ligt in de toegankelijkheid van een verschillende soort: studio ‘ s en zalen. Dit zijn ruimtes die, helaas, het bouwen van planners en leidinggevenden hebben waarschijnlijk nooit voorzien gehandicapte mensen in en het laat zien. Een aantal belangrijke zalen in Los Angeles geen spaties gesneden uit voor rolstoelen, die lijkt een recept voor een ramp overweegt ADA wetten met betrekking tot bioscopen. Een bezoek aan deze locaties vaak dwingen me om de overdracht in een gewone stoel en zette mijn rolstoel naar beneden in de voor-of, in veel gevallen buiten het theater volledig. Ik afhankelijk geworden van wie is met mij, of met willekeurige vreemden om me mijn rolstoel na de screening. Ik heb geen idee wat er zou gebeuren in het geval van een noodsituatie.

Studio ‘ s zijn ook lessen in renovatie. Ik kan zelfs niet bijwonen van voorstellingen op een prominente studio als ze niet achteraf hun locatie voor ADA compliance. Het is interessant, omdat in deze situaties heb ik niet de vraag hoe een gehandicapte criticus zou bezoeken, maar hoe zou een werknemer die arbeidsongeschikt wordt? Als hun plaats van activiteit is niet toegankelijk voor hen, ze zijn automatisch niet in staat om er te werken. Nogmaals, deze problemen hebben de potentie voor rechtszaken en kan eenvoudig vermeden worden met een meer pro-actief denken. Gelukkig, de verschillende PR-vertegenwoordigers en studio-medewerkers heb ik tegenkwam kon niet meer behulpzaam en verontschuldigend, maar ze mogen niet te zijn. Ze hoeven niet om zich te verontschuldigen voor de kortzichtigheid van de leidinggevenden of ontwerpers die, helaas, nog steeds zie deze plaatsen als puur voor de able-bodied.

Het veranderen van de Harten en Geesten

Meer dan wat dan ook, dit jaar is over het wijzigen van hart en verstand op de noodzaak om te voorzien handicap in de discussies van opneming met betrekking tot niet alleen de film kritiek, maar de film industrie en de samenleving in het algemeen. Een screening kamer niet met inbegrip van de gehandicapte zitplaatsen gaat in de richting van grotere vertelt over de toegankelijkheid van openbare gebouwen en de geïnternaliseerd ableism dat de ankers dus veel van het denken van mensen. Ik heb gehoord dat dat een handicap is het niet vooral een vraagstuk van sociale integratie, want het is vaak een medische aandoening en dit is pertinent onwaar. Een handicap is de inherente zoals geslacht, ras, seksuele geaardheid, alle elementen die zijn opgegroeid met betrekking tot diversiteit en inclusie.

Gewoon praten over deze problemen brengt consternatie onder vrienden en collega ‘ s. Ik heb verteld dat mijn kritiek over deze problemen zijn klachten die kunnen bedreigen om mij aangeduid als “moeilijk.” Mind you, het verheffen van een geldige kritiek op de klachten is iets dat vaak gebeurt bij mensen met een handicap, en zo onze problemen worden gezien als een luxe, de kreten van het recht. Dit is ableism en het leven is in zelfs de meest liefdevolle mensen die, helaas, vaak niet weten dat ze het doen. Maar het spreekt van een groter probleem in de entertainment industrie, die mensen met een handicap die willen gelijkheid worden beschouwd als te veel gevraagd. Herbedrading iemands denken is het moeilijkste ding en dat is de reden waarom het aanbrengen van deze is er zo belangrijk. Als we willen dat meer mensen met een beperking worden critici langs de lijn, ze moeten weten dat er een systeem voor de ondersteuning van bondgenoten dat zij kunnen vertrouwen op. Ik zeg altijd: ik wil niet de enige uitgeschakeld criticus; ik mag niet worden.

Mijn ervaringen in het afgelopen jaar niet te schande te doen, maar de mensen in de entertainment industrie denk dieper. Maar 1 op de 4 mensen met een handicap, die statistieken niet zichtbaar zijn in welke hoedanigheid ook in Hollywood, vooral in de kritische gemeenschap. Als we praten over de voorstelling, het heeft zijn voor en achter de camera, evenals bij het beoordelen van films. Dit jaar heeft mijn ogen geopend te veel.