Elton John & Bernie Taupin Praten Oscar Nominatie en Wordt Geïnspireerd door De Supremes: Exclusief

1/14/2020

door

Melinda Newman

Kevin Mazur/Getty Images voor NARAS
Elton John en Bernie Taupin het bijwonen van de 60e Jaarlijkse Grammy Awards – ik ben Nog steeds Overeind: A Grammy Salute To Elton John in de bioscoop in Madison Square Garden op januari 29, 2018 in New York City.

Elton John kan het te laat zijn eigen beroemde Oscar party op Feb. 9, maar het zal voor de beste redenen. John en oude tekstschrijver Bernie Taupin, werden benoemd maandag (Jan. 13) voor een Academy Award voor best original song voor “(I ‘ m Gonna) Weer van Me houdt,” het opzwepende nummer dat sluit Rocketman, de fantastische film over John ‘ s leven.

John heeft al een Oscar in deze categorie voor “Can you Feel The Love Tonight’, geschreven met Tim Rice, van 1994 is De Lion King, terwijl het zou Taupin de eerste overwinning. Het paar koplopers in de categorie “I’ m Gonna) Weer van Me houdt” won bij de Golden Globes en op Critic ‘ s Choice Awards.

John, die op tournee in Australië, en Taupin, beantwoord vragen via e-mail over het bewerken van de zeer persoonlijke nummer.

Elton, “(ik Ga) Weer van Me houdt” is over je eigen reis. Je hoeft meestal niet te geven Bernie lyrische suggesties, maar heb je deze tijd, gezien de aard van de song?

John: Bernie en ik zijn als broers. Hij zag me worstelen met zelf-acceptatie voor veel van mijn volwassen leven. Aan het einde van de Rocketman, ik kom uit de afkickkliniek en het leren van mezelf te houden weer als deel van mijn herstel van drugs en alcohol. Het is een optimistische nieuw hoofdstuk in mijn leven, en we wilden beiden een song die vastlegt dat verheffende geest. Bernie wist precies waar te beginnen. Zijn bruisende lyric vastgelegd dat de stemming perfect en werd de melodische uitgangspunt voor mij.

Bernie, heeft u praten over een vooraf?

Taupin: Geen gesprekken echt. Hij laat mij gewoon te lopen. Ik denk dat hij besefte dat het zou louterend in de natuur en hebben een verlossend verhaallijn. Ik denk dat je zou kunnen zeggen dat ik was onder vermelding van de voor de hand liggende. Wat was het een verrassing was voor zijn melodieuze nemen. In mijn gedachten zag ik het meer als een verheffend wals in plaats van een vrolijke trip down memory lane door middel van Motown.

Elton, heb je altijd zien de melodie als zo vrolijk?
John:
Ja. We moesten volgen, “ik ben Nog steeds Overeind,” dat is een zeer vrolijke song, die is uitgegroeid tot een volkslied over de jaren. “I’ m Gonna) Liefde Mij Weer nodig om verder het publiek op te peppen en crescendo naar een nog hoger niveau van vreugde. We wilden ze hun weg dansen tot de gangpaden van de cinema, vol optimisme en hoop. Ik zag onmiddellijk Bernie ‘ s teksten als een Motown-stijl song. Een feest! Vervolgens heb ik uitgecheckt het tempo van de “Come See About Me” van The Supremes voor inspiratie en bouwde de melodie van er.

Bernie, wat was Elton ‘ s reactie op de teksten?

Taupin: ik heb eigenlijk herinneren dat hij daar niet op reageerde in eerste instantie en ging gewoon aan de slag op de song. De originele demo was een beetje modderig en moeilijk om mijn hoofd rond. Het was pas na het knippen ze de track met Giles Martin ging ik, “Oh ja, nu snap ik het.”

Ongelooflijk, de Golden Globe winnen was de eerste keer had je een prijs gewonnen bij elkaar. Wat zou het betekenen voor je om te delen van een Oscar?

John: Het was een magisch moment om het aandeel van de award met Bernie, wie is er van mijn kant van het absolute begin van dit alles. Hij is mijn muzikale soulmate. Ik zeg altijd: ‘zou er geen sprake zijn van Elton John zonder Bernie Taupin”. Dus, het winnen van de award was bijzonder schrijnend en iets wat we onthouden voor de rest van ons leven. Het winnen van [Oscar] met Tim was ook super special – vooral met het feit dat het mijn eerste Oscar, dat zal ook een moment dat ik nooit zal vergeten. Het opende een geheel nieuw hoofdstuk in mijn carrière.

Taupin: niet te geloven! Wie wil er nu niet een Oscar? Maar, nogmaals, niets is een slam dunk in dit spel, dus ik blijf gewoon mijn vingers gekruist en hopen voor het beste. Gewoon om het zo ver is een zegen op zich, en om genomineerd te worden naast mijn oude vriend is echt een plezier.

Elton, moet u wint, zult u een record voor de langste overspanning tussen best original song Oscar winnaars op 26 jaar. Het huidige record is 20 jaar.

John: Echt?!?! Als het gaat om het schrijven van muziek, ik voel me nog steeds als een kind doen wat ik het meest van hou. Watch this space!!