Hertogin Catherine begeleid jongere broer James Middleton aan de therapie

Hertogin Catherine begeleid jongere broer James Middleton aan de therapie

Hertogin Catherine met haar jongere broer James Middleton aan de therapie, toen hij worstelde met depressie.


MIX


DELEN


DELEN


TWEET


PIN

Hertogin Catherine met haar jongere broer James Middleton aan de therapie.

James Middleton

De 37-jaar oude royal is een hartstochtelijk pleitbezorger voor geestelijke gezondheid, goede doelen en als haar broer James, 32, was worstelt met een depressie, Catherine Middleton en de familie sloot zich bij hem aan op zijn cognitieve gedrags therapie sessies in om hem te helpen.

Wanneer u wordt gevraagd of alle van zijn familie ging met hem, zelfs Catherine, James vertelde De Daily Telegraph krant: “van Alle van hen. Niet per se op dezelfde tijd, maar individueel en [soms] samen. En dat was zo belangrijk omdat dat hielp ze mij begrijpen en hoe mijn geest aan het werk was. En ik denk dat de manier waarop de therapie hielp mij was dat ik niet hoefde mijn familie om te zeggen, ‘Wat kunnen we doen?’ Het enige wat ze kon doen, was gewoon om een aantal van de therapie-sessies om te beginnen te begrijpen.”

James, die onlangs kreeg bezig te Alizee Thevenet na een jaar van dating – toegelaten oorspronkelijk was het moeilijk om open te zijn familie, waaronder de ouders van Carole en Michael en zusters Pippa en Catherine, over zijn geestelijke gezondheid.

Hij legde uit: “ik kon niets doen. Ik kon niet slapen, ik kon het niet lezen van een boek, ik kon het niet een film kijken, ik kon niet eten. Ik had zoiets van, ‘Wat ben ik bedoelde te doen?’ Ik was beter in mijn eigen bedrijf, dus ik heb niet de extra zorgen van iemand denken, ‘Wat is er mis met hem?’ Ik verwijderde me van alles.’

‘Het is een feit, ongeacht wat voor ervaring iemand heeft, uw gezinsleden zijn de moeilijkste mensen [praten]… Je hebt ook een heel andere manier van interactie met uw gezin dan u doen met uw vrienden. En eigenlijk, ik gedraag je als Kevin van ‘Kevin & Perry’. Ik ben het jongste kind, dus ik denk dat dat normaal is. En ze zijn zo afgestemd op u dat ze kunnen zien wat andere mensen niet kunnen.

“Mijn moeder zal zien hoeveel ik eet en weet dat er iets mis is. Ze ziet de manier waarop ik kijk naar haar en weet dat er iets mis is. Het is hetzelfde met al mijn familie. We zijn heel dichtbij. En ik denk dat dat kan… een uitdaging. En ik herinner me het gevoel dat ik bijna moest tot hen zeggen, ‘ik kom terug, maar dit is een proces en het gaat om tijd te nemen voor me om te herstellen.'”

James is ook gebleken dat hij had suïcidale gedachten tijdens zijn gevecht met depressie, hoewel hij nam nooit enige actie onderneemt.

Wanneer er gevraagd wordt naar een psychiatrisch ziekenhuis als hij was met suïcidale gedachten, James zei: “ik dacht, ‘ik zou kunnen hebben om dit een antwoord naar waarheid, omdat ik wil dat ze me helpen.’ Dus ik zei: “wel, eigenlijk, ja, maar ik denk niet dat ik ooit zal optreden.’ In mijn rapport zei dat ik had suïcidale gedachten, maar was er niet een bedreiging voor mezelf.’

“Ik kan het niet verdragen om dat te doen met mijn gezin en honden, maar het was op dat moment als… Mijn gedachten af langs die route. Omdat ik dacht ‘je moet een uitweg’. Dus het hebben van Ella [een van zijn honden] met mij de hele tijd… ik zou niet zeggen dat ze mijn leven gered, want we hebben het nooit zo ver als dat. Maar eigenlijk, wat ik heb geleerd sinds die zijn blootgesteld een beetje meer naar dit [de geestelijke gezondheidszorg] gesprek is dat zelfmoord is vaak word je het gevoel dat je nergens meer heen kunt gaan in de buurt, maar om na te denken over het is heel gebruikelijk, en het praten over dat moet geen taboe zijn.”

En ondanks zijn strijd, James bleek dat hij blij is dat hij ging door middel van een gevecht met zijn geestelijke gezondheid, want het is hem dankbaar voor alles wat in zijn leven.

Hij zei: “Ondanks alles, ik ben erg blij dat ik door ging, want van wie ik ben aan de andere kant… nou, het is als een wedergeboorte. Ik kan me niet herinneren het gevoel alsof het [ooit]. Dit is wie ik nu ben. Ik ben mij bewust dat ik nog niet verlost van het [depressie], het is er nog steeds. Maar ik ben op de top, en ik ben me ervan bewust dat als ik niet hard werken aan het behoud van de controle, dan heeft het de mogelijkheid om terug te komen.”

Tagged in de Hertogin Catherine