Jonathan Van Ness wil een einde maken aan HIV-stigma

Jonathan Van Ness wil een einde maken aan HIV-stigma

Jonathan Van Ness wil een einde maken aan de stigmatisering rond HIV, nadat hij openbaarde hij is vechten het virus sinds hij 25.


MIX


DELEN


DELEN


TWEET


PIN

Jonathan Van Ness wil een einde maken aan de stigmatisering rond HIV.

Jonathan Van Ness voor Cosmopolitan

De ‘Queer Eye’ ster is vechten tegen de virussen die schade aan de cellen in het immuunsysteem en verzwakt het vermogen van het lichaam om te vechten alledaagse infecties en ziekte – want hij was 25, en heeft gezegd dat, aangezien het publiek met zijn diagnose eerder dit jaar, hij is gevonden dat er “nog veel misverstand” rondom de aandoening.

Hij zei: “Dit is slechts het begin. Ik ben snel beseffen dat er nog zoveel misverstanden, zoveel sensationalising van leven met HIV. Het stigma en de moeilijkheden rondom het proces van het krijgen van een behandeling is het creëren van dat. Mijn werk is echt net begonnen.”

Jonathan ontvangen terugslag na zijn opname wanneer u een clip van hem opdook die “grapjes” over HIV, maar heeft gezegd dat hij nooit de bedoeling om iemand te beledigen, en in plaats daarvan probeerde te gebruiken komedie als een manier om te “kalmeren” zich van het verwoestende nieuws van zijn diagnose.

Het spreken van de januari uitgave van het tijdschrift Cosmopolitan – die raakt kiosken op donderdag (05.12.19) – hij legde uit: “Diane von Furstenberg zegt, ‘Kennis soms is het niet de feiten, het is de context,’ en dat is waar. Want als je alleen maar wist dat één minuut van die ene video die je zag van mij? Ik haat mij ook. Ik zou echt.

“Als ik zag de krantenkoppen van ‘Queer Eye-ster onthult verwoestende HIV-diagnose’ en dan, twee dagen later, zie je dit één-minuten durende video van mij grapjes over Ronald Reagan, de behandeling van mensen met HIV, zou ik haat mij ook.

“Maar ze ook niet begrijpen dat ik ben iemand die leeft met HIV; dat was de eerste druk op de tour die ik ooit had gedaan, en ik ben ook een komiek, die maakt grappen uit van de spullen, want als ik daar geen grappen over, ik zou niet in staat zijn om uit bed in de ochtend. Ik heb altijd gebruikt komedie als een manier om mezelf te kalmeren en vooruit.”

De 32-jarige ster onlangs zei dat zijn virus onder controle is, en hij voelt zich alsof hij “bloeiende”, ondanks zijn diagnose.

Hij zei: “er is Dus een ding, een zogenaamde viral load en dat is hoeveel kopieën van het virus in je.

“En neem je elke dag een pilletje en het in principe doodt alle kopieën van het virus in uw bloed en dat betekent dat je kunt bereiken en handhaven van een niet-detecteerbare viral load. Er is al veel studies … dat in principe, niet op te sporen is gelijk aan de vn-alle rechten voorbehouden.

“Zolang je vasthoudt aan je medicatie en het zien van uw arts om de drie maanden – ik bedoel, ik heb opgepikt kunstschaatsen, ik heb niets gedaan, maar krijgen veel leuker en in staat zijn om te werken langer en harder uur. Ik voel me alsof ik ben bloeiende!”