Lynne Hanson Neemt de ‘Long Way Home’ in Reflecterende Nieuwe Track: Song-Premiere

1/14/2020

door

Gary Graff

Jen Squires
Lynne Hanson

Lynne Hanson grappen dat “de helft van mijn liedjes zijn over mij en de helft niet, en ik laat het aan de luisteraar om erachter te komen.” Maar in het geval van “Long Way Home” van haar aankomende zevende album Slechts Woorden, die Billboard premières vandaag (Jan. 14), Hanson is blij om te identificeren zichzelf als onderwerp.

“Ik ben nuchter voor acht jaar,” vertelt ze Billboard, “en ik heb dat lange wandeling thuis van de bar, of overal waar ik kwam thuis van vele, vele malen in mijn leven. Het is dus een heel persoonlijk lied voor me. Wanneer ik aan het schrijven was, ik kon echt zien dat de film in mijn hoofd. Ik kon het karakter te zien lopen op de straat, altijd op een regenachtige nacht. Er is veel beweging om de song: Het karakter van de weg te lopen van de dingen.

“Soms, als je aan het schrijven bent over iets dat is heel persoonlijk, zoals dat je kunt krijgen in een beetje meer detail, want je hebt gelopen in die schoenen. Dat is de reden waarom er veel detail in dat lied, beelden, dat is niet nodig in de andere nummers op de plaat.”

Maar er is nog genoeg andere beelden, aan de hand in Slechts Woorden, die komt uit Feb. 7. Hanson opgenomen met producer Jim Bryson (Skydiggers, Oh Susanna) met een wens uit te breiden haar geluid van wat ze noemt dezelfde rootsy Americana hotel type van benadering in iets meer vol en complex. “Ik was aan het proberen om een beetje meer bewustzijn en een beetje meer interessant zijn in termen van mijn song structuren, terwijl nog steeds blijven binnen de grenzen van het genre ben ik in,” Hanson, die heeft meerdere Canadian Folk Music Awards als de helft van de groep de LYNNeS, legt uit. Bryson werd een belangrijk ingrediënt in om haar te helpen dat te bereiken.

“Hij is heel anders dan ik in termen van wat hij hoort, zijn gevoeligheid in termen van gelaagdheid en dingen zoals dat,” ze merkt. “Er was niet veel overlap, maar we hebben overlap in de zin van waar de song komt van het belang van de eigenlijke song en bouw van daar. Ik voelde me als was het een goede combinatie zijn, een geval van synergie, waar één plus één gelijk aan drie.”

Hanson is de planning van zware touring te bevorderen Woorden, te beginnen in Canada en vervolgens over te gaan tot Europa en Noord-Amerika later in het jaar.

Luister naar “Long Way Home” hieronder.