Natti Natasha Op het Gieten van Haar Hart Uit In het Debuut Album ‘ilumiNATTI’: ‘It’ s All Over Empowerment’

Jodi Jones
Natti Natasha

Natti Natasha ‘ s nieuwe album druppels Feb. 15 op alle digitale platforms.

Als de Nummer 2 vrouw op de Billboard ‘ s het Einde van het Jaar 2018 Top Latin Artiesten grafiek, het is veilig om te zeggen dat Natti Natasha had een ongelooflijk jaar. Nu, in haar missie om door te gaan reining de hitlijsten, “la dura de las duras” zal de release van haar debuut studio album ilumiNATTI op 15 februari.

Geeft haar fans een voorproefje van wat komen gaat, de Dominicaanse zanger bracht onlangs de emotionele muziek video voor “La Mejor Versie van de Mi,” een oprechte ballad geproduceerd door Joss Favela. De set, die wordt geproduceerd door een aantal van de grote honden in de industrie, zoals Raphy Pina, Gaby Muziek, en Chris Jeday, is de thuisbasis van 17 fresh tracks die bouwen een bijzondere band met Natti en haar fans, waar ze opent over liefde, gebroken harten, onafhankelijkheid en vrijheid.

Vers van het maken van haar debuut op New York Fashion Week, Natti Natasha, die ook twee keer in de finale van de 2019 Billboard Latin Music Awards, ging zitten met een Billboard in een plaatselijk cafe in Miami om te praten uitsluitend over alle haar debuut album, haar bloeiende carrière, en wat er komen gaat.

Natti, wat hou ik van je album is de manier waarop u verbinding maakt met uw fans. Er zijn een paar liedjes die ik voelde waren geschreven alleen voor mij en wat ik heb gewoond, dus bedankt voor dat. Wat zou je zeggen is het belangrijkste doel van ilumiNATTI?

Ik hou echt van om verbinding te maken. Ik hou echt van dat gevoel dat wat ik aan het doen ben, is niet alleen wordt gehoord, maar voelde door mijn fans. Het is gewoon het perspectief van een vrouw in elk nummer en voor mij is dat erg belangrijk, want wat heb ik gebruikt om te kijken voor in de liederen toen ik jonger was, was dat de verbinding met de kunstenaar. Wat ik echt wil is voor mijn fans te begrijpen is dat we kunnen gaan door zo veel dingen. Elke song is een ander verhaal over situaties in het leven. Het is zoals de reggae “Geen Voy a Llorar,” bijvoorbeeld, of “Lamento tu Perdida.” Ik wil niet klinken cliche, maar het stuurt dat bericht van empowerment. Dat we kunnen groeien. We zijn van plan om terug te kijken naar deze situaties op een dag en lachen ze en zeggen dat we het groeide uit…want je doet! Er zijn ernstige ervaringen van het leven achter elk nummer, maar de belangrijkste boodschap aan het einde is om te laten zien hoe sterk je bent. ilumiNATTI is over empowerment, een vrouw letterlijke perspectief over seks, gebroken harten, liefde, en alles wat er met ons gebeurt.

Iets dat mijn aandacht trok over uw tracklist is dat geen van de samenwerking van het afgelopen jaar, net als de een met Ozuna en Slechte Bunny, zijn op het album. De enige single uitgebracht in 2018, dat ik zie is er “Quien Sabe” en de manier waarop ik zie het is dat iklumiNATTI, je kick-off van een verse fase in uw carrière en mensen te laten zien dat je kan domineren andere genres — niet alleen in de stad.

Ja! Heb je de werkelijke foto, want al die tijd had ik het voorrecht en de mogelijkheid te hebben samengewerkt met grote artiesten, maar ik werk veel en heb ik geprobeerd om liedjes te krijgen dat ik echt van je hou en dat iets voor mij betekenen of dat ik me goed voelen en die hebben een verhaal. Dus al die jaren heb ik samenwerkingsverbanden, die zijn geweldig, maar ik wilde mensen om te luisteren naar alle liedjes die ik aan heb gewerkt. Toen ik begon te luisteren naar het album, track-by-track, realiseerde ik me dat we leven in een dergelijke empowerment moment voor vrouwen, en het werd zo een conceptueel album. Ik heb slechts twee samenwerkingsverbanden zijn er en ze zijn beide vrouwen — Kany Garcia en Anitta — en voor mij, ze zijn beide sterke vrouwen in hun genre. Naast dat, ik maakte er een punt om niet alleen in de stedelijke, want muziek is universeel. Ik kon doen reggaeton, kon ik val, ik kon doen bachata, ik kon doen dancehall, dat alles, en dan een ballad. Ik denk dat dat is wat vat het hele album en het is heel bijzonder.

Bekijk dit bericht op Instagram

Een post gedeeld door NATTI NATASHA (@nattinatasha) op Feb 1, 2019 op 5:43am PST

Er is een Natti Natasha song die voor iedere muziek liefhebber.

Precies! Je hebt het beste van alle werelden in en ik voelde dat ik het juiste ding om te doen. Ik had het gevoel dat mijn fans nog niet gehoord van mijn solo singles in een lange tijd, en ik wilde om het te doen. Ik ga voor deze gelegenheid, mijn eerste album, en ik wilde het op deze manier. Mijn fans hebben gewacht voor mij al die tijd en je hebt me al die jaren en ik had zoiets van, waarom geef je het niet allemaal uit?

Ik ben benieuwd te weten, hoe het idee van de naam van uw album ilumiNATTI geboren?

Goed, het is een spel van woorden. “ilumi” omdat ik echt wilde om licht te werpen op vrouwen en jonge meisjes en hun te laten weten dat alles beter wordt en alles verandert voor de beste. Ik wil verlichten de wereld, die we allemaal nodig hebben. We moeten liefde en licht. En jaren geleden, zou ik het gebruik van de hashtag #iluminatti op al mijn berichten, maar de mensen begonnen te praten en te koppelen aan de Illuminati groep, dus ik stopte met het gebruik ervan. Echter, een paar jaar geleden, toen ik nog niet eens een album in mijn toekomst en ik worstelde als een opkomende kunstenaar, dat was de naam die ik altijd al wilde voor mijn eerste album en ik hou van dat het mijn naam in, dus het voelde gewoon goed.

U vermeld het moment dat u het moeilijk hadden als kunstenaar. Hoeveel zou je zeggen dat je gegroeid als artiest sinds je begon je carrière?

Ik vond mijn stem en wat ik voelde me comfortabel met. Ik ken mezelf, in de zin dat ik graag doe nummers zonder filter. Ik ben niet bang om te zeggen dingen die echt zijn. Ik vond er alles, niet alleen als kunstenaar, maar ook in mijn persoonlijke leven. Ik hou echt van vibe met mensen te verbinden en ik weet dat ik een sterker kunstenaar nu dan wat ik gebruikt te worden. Ik vecht voor wat ik geloof, waar waarschijnlijk een paar jaar geleden was ik bang om dat te doen. Ik vertrouw mezelf manier meer in wat ik aan het doen ben en ik denk dat dat iets is dat gebeurt iedereen met de tijd. Je weet jezelf meer en ga er helemaal voor.

“Crimineel” is een song die u heeft gegeven zo veel in je carrière, naar de punt van de zegen van u als de Meest Bekeken Vrouwelijke Artiest op YouTube. Hoe symbolisch zou je kunnen zeggen dat de samenwerking met Ozuna is voor u?

Dat is één van mijn belangrijkste samenwerkingen omdat ik het gevoel heb dat dat lied was mijn tweede kans. Voordat het zover is, ik had zo veel mooie nummers die nooit uitgebracht omdat ik niet de hulp en steun en ik ben zeer dankbaar dat hij zei ja en geloofde in mij, mijn lied, en mijn team, Pina Records. Voor mij, het is zo ‘ n speciaal nummer, omdat ik de gelegenheid had om te schrijven van mijn deel van de teksten en ik vond het heel erg leuk. Wanneer Ozuna overeengekomen, ik was zeer enthousiast en voor sommige reden, ik wist dat mensen zouden gaan hou het zo veel als wij. Het is een van de meest belangrijke nummers in mijn hele carrière.

Ik hou ook van dat je laat liedjes back-to-back!

Weet je wat het is? Het is het team dat ik heb bij Pina Records…we zijn familie! We begrijpen dat het tijd is voor muziek, dus waarom niet? Nu we leven in een digitale wereld waar de mensen honger hebben om te luisteren naar meer. Mijn fans zijn die me steunen langs, en ik ben bezig met deze nummers, dus waarom niet? Ik hou van dat ik blijf groeien met iedereen.

Je bent vloeiend in het engels, ook, en in je album, heb je een Spanglish track genaamd “Oh, Papa.” Zou u ooit overwegen om een crossover album in de toekomst?

Ik zou graag, zolang ik houd mijn latijnse wortels. Ik heb het gevoel dat de vertegenwoordiging van onze gemeenschap is zeer belangrijk en ik wil mijn fans om te weten dat ze mij hier. Ik zou graag een crossover, maar altijd trouw blijven aan wie ik ben als een Latina. Zo ja, zeker ja!

Voordat we klaar zijn, moet ik u vragen de miljoen dollar vraag: Wat is een song die u de meeste raden van ilumiNATTI?

ALLE VAN HEN! Ik hou van ze allemaal. Ik heb een paar reggaetons, zoals “Toca, Toca,” de reggae, “Geen Voy a Llorar,” het is heel speciaal voor mij. “Oh, Papa,” was een remake van de Ritchie Valens’ het lied “Oh Donna,” en ik hou echt van die ene, want het is een verhaal van een zwangere vrouw, die was gedumpt door haar baby papa maar ze kon altijd op hem te wachten. Het is een zoet-zure situatie. Oh! Er is een trap genaamd “Independiente” dat ik de liefde ook, naast het feit dat ik hou van het ritme en ik kan twerk [lacht] het is zoals krachtige song over ons: vrouwen die werken en buste onze ezelen. Weet je, er zit een verhaal achter elk nummer en ik hou van hoe in “La Mejor Versie van de Mi,” ik heb echt het allemaal samenvatten.