Niet onderschatten video games, zonder hen zou ik hier niet zijn

Ik heb niet het gevoel dat ik moest meer verbergen (Foto: Fox Fisher)

Die zomer hebben we besteed enorm veel tijd gaat op geheime shopping trips waar ik deed alsof ik een vriend, die is het kopen van kleren voor haar.

Wij waren beiden nemen kleding in de kleedkamers naast elkaar en dan stiekem voorbij kleren voor mij om te proberen op.

Wij zorgvuldig geplande elk detail van mijn look voor de vergadering en ontwikkeld geheime codes, zodat ze kon mij waarschuwen als, bijvoorbeeld, mijn borst padding was popping of als mijn rok was te hoog.

Ik was nog maar een tiener en was niet in staat om te verwoorden maar dat ik trans, maar dit is waar ik begon met mijn eerste stappen in het ontdekken van wie ik echt was.

Toen de tijd kwam om te voldoen aan mijn video game vrienden ik weet nog dat ik ontzettend angstig. Zoals we liepen de trap op aan het station te verlaten in de aankomsthal zag ik de groep aan de overkant van de gang achter de poorten. Ik heb meteen bevroor. Ik vertelde mijn vriend ik kon het niet.

Advertentie

Advertentie

Ze haalde diep adem, pakte mijn hand, trok me in de richting van de groep, en zei: ‘Kijk, ik heb niet besteden deze hele zomer bereidt u voor niets. Trek jezelf bij elkaar en laten we gaan.’

De volgende dagen waren een van de meest ingrijpende momenten in mijn leven. Het gevoel van opluchting en vrijheid was anders dan alles wat ik ooit had meegemaakt. Ik heb niet het gevoel dat ik moest meer verbergen. De ontplooiing van mijn geslacht op deze manier, in een plaats waar niemand wist dat ik trans, gaf me echt een kans om gewoon te worden.

Op de weg terug van deze reis, we hoorden twee vrouwen aan het woord Ijslandse en als alle Ijslanders in het buitenland doen, we gingen over en zei hallo.

Op de luchthaven heb ik weer meer mannelijke kleding, nam mijn make-up en op de rug gebonden, mijn haar, mijn paspoort was nog steeds op mijn oude naam en geslacht marker. Als we stapten op het vliegtuig, de stewardessen die begroette ons waren de vrouwen hadden we een gesprek met twee uur voor.

Voor wat leek een eeuwigheid we net keken elkaar. Het voelde alsof mijn twee verschillende werelden waren botsende samen. Ik voelde blootgesteld, en de werkelijkheid geschopt.

Waarom deed ik dit voor mezelf? Het gewicht dat werd opgetild mijn schouders tijdens deze reis bleek eens te meer, dit van tijd zelfs zwaarder dan voorheen.

Op onze weg naar huis heb ik besloten dat dit niet door kon gaan. Ik kon niet doen alsof ze een jongen meer.

Advertentie

Het feit dat ik meer tijd besteedt aan het spelen van video games dan uit met vrienden en familie is een indicatie dat er iets echt nodig te verschuiven. Video games geworden, meer dan een passionele hobby. Ze was veranderd in een letterlijke en een ongezonde ontsnappen uit de wereld om mij heen.

Meer: HETERO

Idool School sterren Som Hye In komt als biseksueel als ze aandelen zoete foto ‘ s van vriendin

Alles Miley Cyrus heeft gezegd over haar seksualiteit als ze kusjes Kaitlynn Carter

Curtis Pritchard ‘ s seksualiteit is niet voor het debat

Toen ik naar buiten kwam en begon overstappen mijn behoefte om te spelen World of Warcraft snel afgevoerd. Het was omdat ik steeds meer van mezelf in het echte leven, in tegenstelling tot alleen mezelf online.

Maar dit betekent niet noodzakelijk dat ik geen games spelen meer, of dat de video-games zijn niet goed voor je. Integendeel, video games blijven spelen door een groot deel van mijn leven en gevormd tot wie ik nu ben. Als ik ze nu is om te ontspannen of om wat quality time met vrienden.

En van wat ik hoor, deze echo ‘ s van de ervaringen van vele queer mensen. Vooral als ze leven in een vijandige omgeving en voelt zich niet in staat om zichzelf te zijn.

Dus onderschat niet de kracht van video games en de weg die het ons biedt. Zonder video-games, zou ik waarschijnlijk niet hier vandaag te zijn.

MEER: Kinderen die eenhoorn afbeelding om hen te helpen begrijpen transgender leerkracht identiteit

MEER: Transgender echtpaar uit India trouwen in Calcutta ‘ s eerste ‘rainbow bruiloft’

MEER: Baanbrekende Gillette advertentie papa helpen transgender zoon met de eerste scheerbeurt